Kategorier
livet

Man ska skörda det man har sått.

2020-11-02

Det är min födelsedag. Med min vanliga tur infaller den på en måndag och vädermässigt, en av årets absolut sämsta dagar. Det regnar snett uppåt.
På jobbet har vi inventering denna veckan. Ja ni hör ju hur min födelsedag börjar.

Att fylla 47 är inget speciellt. Det är ingen större skillnad än att fylla 46 och jag kommer nog inte märka några större världsomvälvande händelser när jag fyller 48 om ganska precis ett år.

Jag pratar ganska mycket med min far om livet i stort. Vilka problem man har, vad man vill ha ut av livet och vad som skänker glädje och tröst i tillvaron. Vi har kommit fram till att det finns en brytpunkt i livet. Ett ”före” och ett ”efter”. Det gäller att bygga upp sitt liv, först ”så” för att sedan kunna ”skörda”. Man ska kunna luta sig tillbaka och leva återstoden av sitt liv utan några större problem. Visst, problem kommer alltid att uppstå men det gäller att kunna tackla dessa med den skörden man sådde. Luddigt och svamligt? Ni fattar!

Mina vardagsproblem handlar om vilket papper som är bäst till min reservoarpenna? Vilket block passar mig bäst när jag skriver dagbok? Hur ska jag få med mig tre saffranskladdkakor med lingongrädde till jobbet i morgon?

Ja nu förstår ni. Jag skördar det jag har sått och lever ett relativt problemfritt liv. Det är skönt och hoppas att det får fortsätta så.

Med vänlig hälsning, Ade.

Av Fredrik Adetoft

Pappa, sambo och bostadsrätt. Här vilar inga ledsamheter! Består till 99% av ren glädje. Hatar turbaserade sällskapsspel! Bloggar om allt och inget.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s